ברוכים הבאים לפרק 4 של MARKET SHIFT, בו קיימנו אפרת פניגזון ואני, שיחה על שיווק בפעם הראשונה בלייב, מול קהל של למעלה מ-800 איש, במסגרת כנס השיווק הדיגיטלי השנתי של מידע כנסים. הכנס המרתק עסק בעיקר ב"איך" של עולם השיווק הדיגיטלי. שלל טכניקות חדשות לשיפור ביצועים באמצעות פרסום פרפורמנס, ריטרגטינג, פאנל שיווקי, תוכן שיווקי, שימוש מושכל במשפיעני מדיה חברתית ועוד. אין ספק שכל אדם שעוסק בשיווק, חייב להכיר, להבין ולהתעדכן במגוון הטכניקות הזמינות, כחלק חשוב בארגז הכלים השיווקי. אבל יש פה "אבל" (but). האבל שלנו מתייחס למה שהכנס לא נגע בו.
למרות שאנחנו בעצמנו עשינו ועושים שימוש בכלים הללו, ואחד מאתנו שותף בסוכנות המשפיענים הוותיקה בישראל (לייק אנד שר), יש פה "אבל" גדול. אסור לשכוח שלפני ה"איך", יש את הדבר הזה שנקרא מותג.
מה הכוונה? תחשבו רגע: אם הייתם מנהלי השיווק של בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת הרווארד, מה הייתם עושים? הרי בכל שנה כ- 11,000 איש ואישה פונים בבקשה להרווארד, כדי לשלם 150,000 דולר בתמורה ללימודי תואר שני במנהל עסקים, ורובם מקבלים תשובה שלילית (יש מקום לכ-900 תלמידים בלבד לMBA). האם מנהל השיווק הטיפוסי, זה שעסוק בפרפורמנס, צביעת קהלים והמרות היה מוכן לוותר על 1.5 מיליארד דולר בהכנסות בשנה?
יש לא מעט עסקים שלא צריכים רק לצמוח, ורק להביא עוד לקוחות. בהרבה המקרים, חשובה גם זהות הלקוחות, כי הלקוחות, הם חלק מהמוצר, מזהות שלנו כלקוחות, מהחוויה הכוללת, מסיפור המותג. זה יכול להיות במוצרי יוקרה, במגוון מוצרי צריכה, בעסקים בתחומי ההסעדה והאירוח וגם בעולמות של פיננסים או מקצועות חופשיים: הרבה פעמים אנחנו בוחרים את המוצר, לפי זהות הלקוחות האחרים שרוכשים את אותו המוצר.
הרבה פעמים, המוצר זה לא רק "מה הוא נותן לי", אלא "מי אני, אם אני קונה כזה מוצר".