מה מיוחד בחשיבה של אילון מאסק? 3 דוגמאות

במקום לחשוב באנלוגיות, ולעשות כמו כולם "אבל קצת אחרת", ישנו עקרון עתיק שמעודד אותנו לחשוב בצורה מקורית, מההתחלה: FIRST PRINCIPLE THINKING. ואין אדם חי שיותר מעניין בצורת החשיבה והפעולה שלו, כנראה, מאשר אילון מאסק.
הוא איבד בחודש האחרון את התואר של "האיש העשיר בעולם", כשירד למקום השלישי, עם הון אישי של 150 מיליארד דולר "בלבד" - אחרי ג'ף בזוס מאמזון(175 מיליארד) ומשפחתו של ברנד ארנו, הבעלים של לואי ויטון (155 מיליארד).  
כבר כתבנו בעבר פה על הגישה המיוחדת שלו לסטוריטלינג. ועכשיו נביא לכם בקצרה, 3 דוגמאות שמביאות את החשיבה המאסקית לידי ביטוי:

  1. אנרגיה סולרית יעילה?
    מדוע מאסק נכנס לתחום האנרגיה הסולארית באמצעות חברת SOLAR CITY? כי הוא הבין שהאתגר של עולם האנרגיה הסולארית, הוא שמקור האנרגיה (השמש) זמינה רק חלק מהיממה, ואז בלילה, צריך לאחסן את האנרגיה בסוללות.
    סוללות היו יקרות, והספק של קילו-וואט לשעה עלה כ-600 דולר.
    מאסק בדק את מחירי הניקל, הקדמיום והליתיום, בין היתר, בבורסת לונדון. מה שהוא ניסה להבין, זה כמה עולים חלקי המתכת שמרכיבים את הסוללה?
    מה שהוא גילה, שעלות המתכת מתוך סך עלות הסוללה, תורגמה עפ"י הערכותיו ל-80 דולר לקילו-וואט. כלומר, שאם אפשר יהיה לשפר את הטכנולוגיה, אפשר יהיה לייצר הוזלה דרמטית במחירי הסוללות. הזדמנות אדירה. 

     
  2. רקטות חלל לשימוש חוזר?
    כשמאסק נתקל בעלות השיגור של רקטות לחלל, הוא נדהם: כ-65 מיליון דולר לשיגור.
    מה הוא עשה?
    שוב, פירק את העלות לגורמים. הוא בחן כמה עולים החומרים: אלומיניום ברמת חלל, טיטניום, נחושת, סיבי פחמן ועוד. ומה הוא גילה?
    שעלותם עמדה על 2 אחוז מעלות הרקטה. כלומר, אם הוא יבנה רקטה בצורה חדשה לגמרי, הוא יוכל להוזיל את עלות השיגור לחלל בלפחות 90% - וזה אכן מה שקרה: SPACEX.

     
  3. רכב חשמלי מהפכני?
    החשיבה המקורית הזאת סייעה לטסלה להפוך ליצרנית הרכב עם מרווחי הרווח הגבוהים ביותר בתעשייה (באזור ה-23%, לעומת טויוטה עם 17%, וג'נרל מוטורס עם 10% בלבד). אם נשקלל את ההערכות לגבי הוזלת עלויות הסוללות – שיגיעו בשנים הקרובות לפחות מ-10% ממחיר הרכב - ושיפור הביצועים וטווח הנסיעה, אפשר לצפות ששולי הרווח הגולמי של טסלה יעברו את ה-30%, ויהיו דומים מאוד לאלו של אפל.
    עם הבדל משמעותי, כמובן: המוצרים של אפל לא עולים 57 אלף דולר בממוצע.
    בינתיים, לאפל יש הכנסות שנתיות של 275 מיליארד דולר ושווי של 2 טריליון, בעוד לטסלה יש הכנסות של 31 מיליארד ושווי של 550 מיליארד דולר.     

---
ואם בא לכם לקבל עוד קצת השראה ופרטים, אתם מוזמנים להציץ בסרטון (וגם לבצע את תרגיל החשיבה) >> 

---
מה למדו החברות המצליחות בעולם מסרטי המאפיה? הקליקו כאן כדי לגלות