מה כבר אפשר ללמוד מעובדי ניקיון על קריירה? / 3 דברים שלמדתי השבוע

 1. יש לכם עבודה, קריירה או שליחות?

במסגרת תהליך "להיכנס ל ZONE  שלך" שיפתח בקרוב, אנו מגלים שיש בגדול שלוש גישות עיקריות, כשזה מגיע למקור ממנו אנחנו שואבים את ההכנסה שלנו. ואתם מוזמנים לבחון לאיזה מהם, אתם הכי מתחברים:
 

א. עבודה

מכירים את המדבקות שיש בצמתים, "אתה מחפש הובלה, אני צריך פרנסה"?
אנשים שמדברים על "עבודה" או "פרנסה", רואים בפעילות הזאת דרך להרוויח מספיק כסף כדי להתקיים.
הם היו מעדיפים לעשות משהו אחר, אבל אין מה לעשות, צריך להיות מציאותיים. החיים הם לא תכנית כבקשתך.
כשהם היו ילדים, הם צהלו משמחה כשהודיעו להם שהמורה חולה, ויש להם שיעור חופשי.
הם חוגגים כל שבוע "חמישי שמח", ומצפים בכיליון עיניים לסופ"ש ולחופשות, רחוק מהנודניקים שמציקים להם במקום העבודה.
הם חולמים על פרישה, פנסיה או זכייה בלוטו – כל דבר שיאפשר להם להפסיק לעבוד ולשרת אנשים אחרים.
אם רק היה להם יותר מזל בחיים (או קשרים או פרוטקציה), הם היו מקבלים עבודה שהם עושים בה פחות ומקבלים יותר כסף.

 

ב. קריירה

אלו אנשים שרואים במקור ההכנסה שלהם דרך להשיג יעדים ולהוכיח לאחרים ולעצמם שהם "שווים". לא משנה מה הם עושים עכשיו, הם חולמים על התפקיד הבא, על הדבר הגדול הבא.
צריך לעבוד קשה, להיות יצירתי, ולהתקדם – כדי להשיג יותר כוח, השפעה, כבוד וכסף.
כסף פה הוא כמו תוצאות במשחק ספורט תחרותי: דרך לדעת אם אתה מצליח או מנצח.
זה לא כיף, כי זה לא אמור להיות כיף. מה שחשוב אלו התוצאות.
התוצאות מגדירות אותם, התפקיד זה "מי שהם".
הישגיות היא שם המשחק. "כשאגיע ליעד, אז אהיה מאושר ומסופק".
אחרי שהם ישיגו מספיק כסף, הם יוכלו להקדיש יותר זמן לילדים ולמשפחה.
בפועל, כשהם מגיעים ליעד, הם מתמודדים עם הקול הפנימי שמעודד אותם להשיג את היעד הבא. "אתה כבר פה? עוד שנתיים – שלוש, תוכל לצבור עוד הרבה כסף, ואז תוכל להוריד הילוך".

 

ג. שליחות

כאן, אנשים מרוצים מהעשייה שלהם.
לא בגלל התוצאות, בהכרח, אלא בגלל שזה חלק מהותי ממי שהם ובגלל שהם מרגישים שהם עושים את העולם למקום טוב יותר, צעד אחר צעד.
הם עושים דברים מתוך עקרון, ולרוב אינם מוכווני תוצאות. הם מטיפים מטיף ללא הפסקה לאנשים סביבו לנהוג כמוהם, לחשוב כמוהם.
אם אי פעם הם יצטרכו להפסיק לעבוד – זה יעציב אותם מאוד. החלום שלהם הוא לגעת בכמה ביותר אנשים, לייצר כמה שיותר שינוי לטובה.
כשהם יוצאים לחופש, הם לא "בורחים מהעבודה", אלא מפנים זמן למחשבות ועבודה פנימית של איך להשתפר ולהיות יותר ממי שהם.

לאיזה הגדרה אתם הכי מתחברים? באיזה מהן יהיה לכם הכי קל ליצור ולבנות את ה ZONE שלכם? 

 

2. הכל התחיל מצוות של עובדי ניקיון...

פרופ' איימי וורזסניווסקי היא פרופסורית חוקרת את עולמות הקריירה והתנהגות ארגונית. היא החליטה לבחון את החלוקה לעבודה, קריירה ושליחות דווקא בתחום עם סטיגמה נוראית – עובדי ניקיון בבית חולים. מהר מאוד, היא והצוות שלה גילו שאפשר לחלק את עובדי הניקיון לשתי קבוצות שונות בתכלית. הקבוצה הראשונה היו עובדי ניקיון שאמרו שהם שם בשביל המשכורת, לא בשביל סיפוק או הנאה. הם הגדירו את המשרה שלהם, בדיוק כמו שמנהל בית החולים הגדיר – על פי הפעולות שהם מבצעים. הם חשבו שכל אחד יכול לעשות את העבודה שלהם, והרגישו שקל מאוד להחליף אותם.
הקבוצה השנייה היו אלו שהרגישו שלעבודה שלהם יש משמעות, ושממש לא פשוט לעשות אותה טוב. הם דיברו במונחים מאוד שונים מהקבוצה הראשונה.
וורזסניווסקי וצוות המחקר שלה ניסו להבין האם הסיבה לכך היו הבדלים בתחומי אחריות, בשכר, במשמרות או באנשים עימם הם באו במגע. התוצאה? אין הבדלים.

אנשי הקבוצה השנייה, למשל, היו טיפוסים ששמו לב איזה חולים מצוברחים בגלל שאף אחד לא בא לבקר אותם. הם דאגו לנהל איתם שיחות אישיות כדי לרומם את רוחם, ואף דאגו לחזור "ולנקות" שוב את החדר שלהם, כדי שיוכלו לשוחח איתם שוב.
חלק מהם אפילו ליוו חולים מבוגרים להסעה שלהם ביום השחרור או הלכו לאתר את המבקרים, וסייעו להם למצוא את החולה שבאו לבקר – כדי שלא ילכו לאיבוד בנפתולי בית החולים.

אחת המנקות, שניקתה חדרים של חולים שהיו בתרדמת (קומה), נהגה להחליף את התמונות בין החדרים של המטופלים.
"למה את עושה את זה?" תהו החוקרים.
"כי יכול להיות שהחלפת התמונות, תסייע בתהליך ההחלמה ותגרום לחולים להתעורר," הסבירה המנקה.
"האם זה התפקיד שלך?" שאלו החוקרים.
"זה לא חלק מהתפקיד שלי," הסבירה המנקה, "זה חלק מ-מ-נ-י".
במילים אחרות, יש פה מנקה שרואה בעצמה חלק מהצוות הרפואי, ולא רק מי שתפקידה לנקות. המנקה הזאת, נמצאת ב ZONE שלה. היא לא עושה יותר כי משלמים לה יותר או כי מעריכים אותה - ההנהלה אפילו לא יודעת מכך. היא עושה דברים נפלאים כי מבטאת את עצמה ופועלת מתוך תחושת משמעות. 

המחקר העלה כי יש קבוצה של עובדים שלמעשה מפרים את הכללים, ועובדים בניגוד לנהלי בית החולים וחורגים מסמכותם כעובדי ניקיון, ומעניקים מעל ומעבר – מבלי שמנהלי בית החולים יבקשו מהם לעשות זאת או אפילו ידעו מכך. בחלק מהמקרים, הם גם סיכנו את מקום עבודתם כשעשו זאת (כמו שלמשל יכול לקרות, אם אדם שהם מלווים יפול ויפצע - ויבקש לתבוע את בית החולים).

מה קורה פה? למה הם עושים את זה?

 

3. עיצוב מחדש של התפקיד שלך

וורזסניווסקי והצוות שלה קראו לזה JOB CRAFTING, או בתרגום חופשי "עיצוב תפקיד".
כלומר, הדרך שבה עובדים מעצבים מחדש את המשרה שלהם, בצורה שתתאים לאישיות שלהם, תאפשר להם להפיק הנאה מהעבודה, להתחבר לעבודה, להתמיד גם אל מול קשיים ואף לשגשג. אם הארגון שלהם לא דואג שהם יהיו ב ZONE שלהם, הם דואגים לזה בעצמם. 

זה קורה ב-3 רמות שונות

א. משימה – כשעובד מגדיר מחדש את המשימה שהוטלה עליו. כמו המנקה שהחליפה את התמונות בין החדרים של חולי התרדמת.

ב. מערכות יחסים – כשעובדים מגדירים מחדש את מערכות היחסים שיש להם במסגרת התפקיד. למשל מישהו במחלקה המשפטית של חברה מסחרית, שיושב ביחד עם צוות שמגדיר מוצר חדש, ומסייע להם להימנע מראש מבעיות משפטיות – למרות שאיש בארגון לא ביקש ממנו לעשות את זה.

ג. קוגניטיבי – איך העובד תופס את התפקיד שלו.
בעוד שאנשים הקבוצה הראשונה העניקו תיאור טכני של המשרה (אני מנקה את הרצפה, מרוקן את הפחים וכו'), אנשי הקבוצה השנייה דיברו במונחים משמעותיים יותר, כמו "אני שגריר של בית החולים". אדם שרואה בעצמו שגריר של בית החולים, כנראה גם ידאג ללוות חולים או מבקרים שלהם, נכון?
מנקה אחרת אמרה "אני מרפאת חולים".
"מה זאת אומרת?" היא נשאלה.
"אני עוזרת לייצר סביבה שבה חולים מחלימים".

שווה לשים לב כי זה לא אומר רק להביט על אותו הדבר אחרת. זה לא מישהו שמניח לבנים ומדמיין שיש משמעות אחרת למעשיו, כמו הסיפור על פועל הבניין שאומר שהוא בונה אוניברסיטה, לא רק מניח לבנים.
פה יש אנשים שממש עושים דברים שונים ממה שהם אמורים לעשות - או עושים אותם אחרת לגמרי.

4. בונוס: שאלות למחשבה

מה היה קורה אם מנהלי בית החולים היו מביטים על צוות הניקיון כעל ... בני אדם עם רגשות ומוטיבציה לעשות הבדל? אולי המנהלים ילמדו מאותם אנשים, יגדירו להם את הסמכויות בצורה חדשה, יעניקו להם כלים ויכולות חדשות, שיסייעו להם?
מה יקרה אם אותם עובדים בארגון שרוצים לעשות יותר מסתם לבצע את העבודה שלהם, יבינו מהם הצרכים המהותיים של הארגון, ויסייעו לארגון בתהליך השינוי?
ומה יקרה אם במקום להעניש עובדים ש"מגדילים ראש", קודם כל יחמיאו להם על כך שאכפת להם מספיק כדי לעשות משהו שלא נתבקשו לעשות? מה יקרה אם חלק מדרישות המשרה, יהיו לאתר עובדים שאכפת להם - פשוט כי הם אנשים כאלה, ולא רק כי משלמים להם? 

---
איפה אפשר ללמוד עוד על איך ניתן להיכנס ל ZONE שלנו? >>  https://bit.ly/3oMwAop